Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Bargalló: “Tan me fan les eleccions, ara i avui m’importa el començament del curs escolar”

El conseller nega improvisació i assegura que les escoles estan preparades per obrir dilluns “amb total seguretat”

Agències 09/09/2020
El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, al ple del Parlament de 9 de setembre de 2020 (Horitzontal)

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha replicat al PPC que “ara i avui” tan li fan les eleccions i els partits i que el que li importa és el començament del curs escolar. D’aquesta manera Bargalló ha respost el diputat del PPC al Parlament Daniel Serrano que ha instat el conseller a convèncer ERC per trencar amb el seu soci de Govern i així convocar eleccions. Segons el diputat dels populars, només així la comunitat educativa “podrà mirar el futur amb esperança”. D’altra banda, Bargalló ha negat “improvisació” en la preparació de l’inici de curs i ha parlat “d’adaptació” a una situació canviant. Ha argumentat que el Govern va presentar les primeres instruccions el 3 de juliol, molt abans que altres comunitats com Madrid o Galícia.

Per la seva banda, el diputat dels comuns Marc Parés ha defensat que una cosa és adaptació i una altra que no es prevegin els escenaris i no s’arribin a acords amb la comunitat educativa i, en aquest sentit, ha retret al Govern que la reducció de ràtios a les escoles s’hauria d’haver planificat al juny.

El conseller ha admès que la qüestió de les ràtios és “molt complexa” perquè la “diversitat és molt gran” i ha posat l’accent en el fet que les escoles estan preparades per obrir dilluns “amb total seguretat”.