Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Bargalló diu a Cs que són una còpia de Bolsonaro, Trump i Salvini

El conseller d’ensenyament rereu al partit d’ultradreta que fongui casos d’agressions a menors “per interessos”: “No hi ha res més greu”

Redacció 05/02/2020

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha acusat Cs de copiar al president del Brasil, Jair Bolsonaro, al dels Estats Units, Donald Trump, i al líder del partit ultradretà italià Lliga, Matteo Salvini, en les seves crítiques a l’escola catalana que acusen d'”adoctrinament”.

Ho ha dit en una interpel·lació al ple de Parlament, després que la diputada de Cs Sonia Serra hagi afirmat que “cada vegada més famílies catalanes estan disposades a defensar el seu dret a protegir els seus fills i cada vegada estan menys disposades a tolerar l’adoctrinament en les aules”.

Segons ella, 40 famílies d’un institut de Tarragona han dut al Defensor el Poble la presumpta desprotecció dels seus fills i ha recriminat a Bargalló que no doni suport a aquests alumnes i famílies: “Sembla que no li importin gens ni mica”.

El conseller ha retret a Cs insistir en aquesta acusació i ha llegit unes declaracions de president brasiler sobre adoctrinament a l’escola per comparar a el partit taronja amb el president brasiler, Trump i Salvini: “És la dreta reaccionària de tot el món que acusa l’escola d’adoctrinament. I vostès ho copien”.

Considera que la ultradreta utilitza els mateixos arguments i les mateixes paraules que Cs, i ha demanat que deixin en pau a l’escola: “Si tenen problemes polítics, l’escola no els solucionarà”.