Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Barcelona duplica les places per a persones sense llar davant la neu i la davallada de temperatures

|

- Publicitat -

La davallada inesperada de les temperatures, que ha comportat fins i tot nevades a Barcelona i diversos pobles del litoral i del prelitoral, ha fet que l’Ajuntament de Barcelona activi de nou l’Operació Fred en fase de pre-alerta. Així, el consistori duplicarà les places per a persones que viuen en situació de sensellarisme, proporcionant-los un sostre sota el qual passar la nit i oferint-los atenció social i sanitària.

En total, s’han habilitat 80 places addicionals per a homes a l’equipament municipal que hi ha al passatge Dos de Maig, les quals places que se sumen a les 85 que ofereix el Centre d’Acolliment d’Emergència (CAE) diàriament. En cas que fos necessari, l’Ajuntament s’ha compromès a activar més punts d’acollida.

Publicitat

L’activació de l’Operació Fred també suposa, a banda de l’augment de places en punts d’acollida, el reforç de professionals del Centre d’Urgències i Emergències Socials (CUESB), del Servei d’Atenció Social al Sensellarisme a l’Espai Públic (SASSEP) i de la Creu Roja perquè gestionin el dispositiu específic. Amb tot, els equips de professionals sortiran al vespre per informar les persones sense llar dels recursos dels quals disposen mentre duri aquest episodi de fred intens.

Fins ara, l’Operació Fred, que porta activada en fase preventiva des del mes de desembre, ha atès un total de 545 persones.

Et pot interessar  L’Ajuntament de Barcelona omet la senyera en el cartell promocional de la diada de Sant Jordi
Publicitat

Opinió

Minut a Minut