Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Balcells reivindica el Pacte Nacional de Salut com una via per “blindar” el model de salut català

El conseller de Salut defensa que l'acord és un "instrument clau" per assegurar el sistema català i el seu finançament

|

- Publicitat -

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha reivindicat el Pacte Nacional de Salut com una via per “blindar” l’actual model de salut català “governi qui governi” en la primera reunió plenària del pacte.

Balcells ha defensat que l’acord és “l’instrument clau” per assegurar el sistema i el seu finançament, així com l’eina per “abordar els reptes de present i de futur”. Durant la trobada, Balcells ha explicat que el departament treballa amb “l’objectiu de garantir un sistema centrat en les persones, la qualitat, l’equitat i l’efectivitat” i, en aquest sentit, ha subratllat la necessitat de trobar “consensos” per tal de poder avançar en la transformació del sistema.

Publicitat

Així mateix, en la seva intervenció Balcells ha defensat que “el sistema de salut és la joia de l’estat del benestar i cal blindar el model perquè governi qui governi no trontolli”.

Reunió multitudinària 

La primera reunió plenària ha aplegat membres del Govern, representants d’entitats ciutadanes, grups parlamentaris, organitzacions sanitàries, corporacions professionals, sindicats, societats del coneixement i entitats municipalistes.

Durant la sessió s’han creat els diferents grups d’experts que treballaran en set àmbits: el sistema de salut, els professionals, la sostenibilitat, la governança, la recerca i la innovació, l’avaluació i, finalment, la transformació digital.

També durant la jornada d’aquest divendres, la responsable del Pacte Nacional de Salut, Yolanda Lejardi, ha presentat l’orientació i el cronograma del Pacte. Segons ha detallat, es desenvoluparà en quatre fases que tindran lloc durant els pròxims dotze mesos i que implicaran la definició d’un document de bases a partir del treball del grup d’experts, l’obertura d’un procés participatiu a les entitats del plenari i també a la ciutadania i, finalment, es definirà i segellarà l’acord.

Et pot interessar  Balcells diu que no es poden comparar llistes d’espera de les diferents autonomies i li “costa creure’s” les de Madrid

Tal com ha assenyalat el departament de Salut, la previsió és que el juny del 2024 es presenti en plenari el Pacte Nacional de Salut.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut