Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Ayuso impugna que el seu germà va cobrar 55.850 euros per un suposat contracte de mascaretes

|

- Publicitat -

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha fet públic un comunicat on assegura que el seu germà, Tomás, va cobrar 55.850 euros més IVA fruit de les “gestions” per portar mascaretes de Xina i el seu trasllat a Madrid per a l’empresa Priviet Sportive, que havia obtingut un contracte per 1,5 milions d’euros de la Comunitat de Madrid. Ayuso assegura que no es tracta d’una “comissió” per obtenir el contracte de l’administració, sinó una “contraprestació per la seva feina”, i que ella “mai va influir per a la compra a aquesta empresa”.

La presidenta de la Comunitat de Madrid rebaixa d’aquesta manera la xifra de 286.000 euros que la direcció del PP atribueix a la comissió que va cobrar el seu germà en concepte de comissió.

Publicitat

Assegura textualment que el seu germà va enviar a l’empresa Priviet Sportive quatre factures l’any 2020, i que la factura del 30 de juny del 2020 “va ser per gestions per a la compra de mascaretes a Xina, venudes a la Comunitat de Madrid a 5 euros quan els preus en aquell moment arribaven a 10,5 euros”.

Segons Ayuso, la factura que Tomás va enviar a Priviet “no és una comissió per obtenir el contracte de l’Administració, sinó el cobrament de les gestions realitzades per aconseguir el material a Xina i el seu trasllat a Madrid, que és diferent”. “És una contraprestació per la seva feina, no una comissió per intermediació”, sosté.

En aquest punt, afirma que la factura ascendeix a 55.850 euros més IVA, i afegeix que no informarà de la resta de les factures “perquè no tenen relació amb la Comunitat de Madrid” i el seu germà “té dret a la privacitat”.

En aquest punt, assegura que “mai va influir per a la compra de mascaretes a aquesta empresa” i que va tenir coneixement del contracte quan la va informar el president del PP, Pablo Casado, “i no abans”.

Ayuso diu al comunicat que li sembla “denigrant haver d’aclarir les relacions comercials” del seu germà amb una empresa “per sospites basades en informacions que ningú explica d’on surten”, però com que està en dubte la seva honorabilitat “em veig obligada a informar”.

Sosté que en el moment en què la Comunitat de Madrid va comprar les mascaretes a un preu de sis euros per unitat, havia fet altres transaccions amb altres empreses per preus que van del 10,5 euros als 5,3 euros per unitat.

“Espero que amb aquesta explicació ningú dubti de la meva honorabilitat ni de la meva exemplaritat”, sosté.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut