Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

ÀUDIO | Forcadell defensa la seva actuació durant els plens del 6 i 7 de setembre: “Vaig fer el que havia de fer”

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament Carme Forcadell ha defensat la seva actuació durant els plens del 6 i 7 de setembre d’ara fa 5 anys, en què es van aprovar les conegudes “lleis de desconnexió” per preparar el referèndum d’independència. “No em vaig equivocar, vaig fer el que havia de fer”, ha reivindicat.

Forcadell ha assegurat que no va incomplir el reglament sinó que va desobeir el Tribunal Constitucional (TC). En aquest sentit, ha explicat que no va “conculcar” els drets dels diputats. “Tots els grups van poder parlar, molt més els de l’oposició. No vaig negar la paraula a ningú i no vaig deixar de fer cap reconsideració”, ha manifestat en una entrevista a RAC1.

Publicitat

 

Les traves de l’oposició

Forcadell admet que van ser unes jornades “molt caòtiques” al Parlament, però no ho ha atribuït a la Mesa sinó a les múltiples peticions de reconsideració de l’oposició que van aturar el ple repetidament. Una estratègia dels grups unionistes per “intentar dilatar i tensar” la sessió.

A l’expresidenta li sap molt greu la “mala imatge” que va donar la cambra catalana aquests dies, però argumenta que es va produir per “respectar” els drets dels diputats. Igualment, ha admès que es va sentir “molt sola” en alguns moments, però ha afegit que “això sempre passa”. Segons ha dit, no és que la deixessin sola sinó que hi havia decisions que només les podia prendre ella.

També ha assegurat que no va pensar que acabaria a la presó pels fets del 6 i 7 de setembre. Això sí, estava segura que la inhabilitarien i li posarien una multa perquè havia comès desobediència al Constitucional espanyol.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut