Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

ÀUDIO | Agents de la Policia Nacional coaccionen i detenen una dona per parlar en català a Terrassa

|

- Publicitat -

Una veïna de Terrassa denuncia a agents de la policia espanyola per haver-la coaccionat i denunciat per haver-s’hi dirigit en català. No només això, sinó que posteriorment va ser detinguda amb el pretext de la Llei Mordassa.

Aquest matí ha presentat aquest matí una denúncia contra els agents de la Policia Nacional al Jutjat d’Instrucció de Terrassa. Plataforma per la Llengua li ha facilitat la defensa legal a través de l’advocat Eduardo Cáliz, d’Arrels Advocats, i considera que els fets són constituents de quatre delictes: de coaccions, de falsedat en document públic, de detenció il·legal i contra la integritat moral. A través de la denúncia de la ciutadana, l’entitat demana al jutjat que requereixi a la comissaria les gravacions de les càmeres de seguretat i la identificació dels agents, i que citi a declarar els dos agents que ja s’han pogut identificar gràcies a la informació que s’inclou en les sancions administratives que els agents van imposar a la víctima. L’ONG del català fa pública ara una gravació d’àudio de la ciutadana que demostra com els agents la van humiliar.

Publicitat

Et pot interessar  Aprendre català de la mà dels alumnes de Batxillerat, la iniciativa d'una escola de Manresa amb 27 nacionalitats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut