Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Asens alliçona l’independentisme: “Posar el referèndum dins la negociació de la investidura és un error”

El negociador de Sumar avisa que resolucions com les del Parlament poden "fer descarrilar" les converses

|

- Publicitat -

L’exdiputat dels comuns i principal negociador de Sumar, Jaume Asens, ha considerat “un error” que ERC i Junts posin el referèndum com a condició a la investidura de Pedro Sánchez. “La negociació reclama paciència, prudència i no precipitar-se. Les resolucions d’ahir al Parlament crec que són fruit de les presses de l’últim minut i del nerviosisme“, ha assenyalat Asens als micròfons de Rac1.

De fet, el negociador de Sumar ha avisat que resolucions com les del Parlament poden “fer descarrilar” les converses a quatre bandes entre PSOE-Sumar-Junts i ERC. “Les resolucions simbòliques són ecos d’una altra època i una lògica hiperbòlica que no ajuda, genera falses expectatives i frustració“, ha volgut recordar Asens.

Publicitat

“És el temps de la política i no de la gesticulació partidista. Això només fa que alimentar la dreta i la ultradreta, i no volem donar una segona oportunitat a PP i Vox”, ha continuat l’exdiputat dels comuns, que ha avisat d’una “gran ofensiva” contra l’amnistia.

Puigdemont “no interferirà” en la negociació

Asens també ha tret ferro a les paraules de Carles Puigdemont de cara a l’1-O i ha assegurat que “no interferirà” en la negociació de la investidura. Però tot i que ha afirmat que hi ha “comunicació fluïda” tant amb Junts com amb ERC, ha mostrat més sintonia amb el partit liderat per Puigdemont. “ERC està més nerviosa i em preocupa més el que faci i digui ERC que no pas Junts”, ha argumentat.

Pel que fa què suposa l’amnistia, Asens ha considerat que ha d’incloure tot el que ha passat a Catalunya després de la sentència del TC contra l’Estatut el 2010 i ha obert la porta a la tornada de Puigdemont tan bon punt s’aprovi aquesta nova llei. “Això sí, cal pensar en la intervenció dels jutges i el possible recurs al TC”, ha apuntat l’exdiputat dels comuns, que ha remarcat que cal “redactar molt bé la llei d’amnistia, treballar amb molt de rigor i que passi el filtre del TC”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut