Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Arxiven la causa contra els dos activistes del GEPEC acusats de robar una placa franquista del pantà de Riudecanyes

|

- Publicitat -

Els dos activistes del Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) que estaven acusats d’haver robat amb força una placa franquista del pantà de Riudecanyes poden respirar tranquils. El Jutjat d’instrucció número 1 de Falset ha arxivat provisionalment la causa contra tots dos, en considerar que no hi ha cap “element directe o indirecte” que acrediti la participació dels investigats.

La magistrada instructora del cas també subratlla en la seva interlocutòria, a la qual ha accedit l’ACN, que no pot continuar el procediment perquè hi manca una “prova mínima objectiva” que validi el suposat robatori i assenyala que no són “suficient les conjectures o sospites”.

Publicitat

Els fets es remunten al 2018, quan la Comunitat de Regants del pantà de Riudecanyes va denunciar Andreu Escolà, expresident del GEPEC-EdC, acusant-lo de ser el responsable de la desaparició de la placa franquista. La denúncia, tanmateix, com va exposar el mateix activista, estava basada en una fotografia on sortia amb una rèplica de la placa, que era més gran que l’original i feta d’un altre material. El segon activista denunciat, Santi Borràs, va declarar als jutjats de Falset per la mateixa causa, tot denunciant la “criminalització i judicialització” de la lluita antitransvasament del riu Siurana per part dels regants.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut