Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Artur Mas: “L’independentisme hauria de pactar amb bascos i gallecs per negociar amb Sánchez”

L'expresident adverteix al PSOE que "picarà sobre ferro fred" si espera que Puigdemont accepti una "solució personal"

|

- Publicitat -

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat en una entrevista a ‘El Món’ que la “fórmula ideal” per negociar amb Pedro Sánchez i Sumar seria que l’independentisme català pactés un “marc comú” amb bascos i gallecs en unes converses amb “plurinacionalitat i plurilingüisme”. “Seria una imatge de gran potència”, ha afegit.

L’exlíder de CDC considera que Junts hauria d’esperar que el candidat del PSOE pactés amb els seus socis i, després, parlés amb la formació de Laura Borràs i Jordi Turull. “Junts posarà les seves condicions. De moment parlen d’amnistia i referèndum. Però no té l’obligació de ser el primer de seure a la taula”, ha opinat.

Publicitat

A més, Mas adverteix als socialistes que “picaran sobre ferro fred” si esperen que Carles Puigdemont accepti alguna “solució personal”. “No és el tema principal. És un tema derivat, però no només amb relació a l’exili”, apunta Mas, que remarca que a Catalunya hi ha molta gent “represaliada” amb processos vigents. “Tot i que és obvi que en algun moment Sánchez ha de pensar que no pot demanar el suport d’algú i que alhora aquest algú sigui un proscrit”, conclou Mas.

Et pot interessar  Mas desitja que Junts i ERC pactin "un mínim d'estratègia conjunta" perquè tenen "la paella pel mànec"

En campanya

L’expresident i exlíder de CDC ja va participar de la campanya del 23-J. Va ser el 19 de juliol en un esmorzar informatiu amb la candidata de Junts, Míriam Nogueras, on Mas va admetre que “és tan difícil arreglar el dèficit fiscal com arribar a la independència”. Aleshores Mas -que milita al PDeCAT i no a Junts- va demanar el vot per “opcions que defensin els interessos catalans”, però no explícitament per Junts.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut