Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Arrenca una campanya de suport pel judici farsa contra quatre manifestants de Bages

La Fiscalía demana fins a 10 anys de presó pels activistes independentistes identificats aleatòriament

Carme Garau 08/11/2021
Marxes per la Llibertat (2019).

“Per exercir el nostre dret a protesta, a 4 bagencs, ens demanen entre 7 i 10 anys de presó. Pels drets civils i la independència, seguim i seguirem!”. D’aquesta manera, es presenten els encausats al compte de Twitter, Bagencs per la Llibertat. Els manifestants independentistes han impulsat una campanya de denúncia per les acusacions, sense proves, de la Generalitat —que demana 2 anys de presó— i la Fiscalía, que en demana entre 7 i 10.

Les identificacions es remunten al passat 16 de novembre del 2019, a Manresa, en el marc de les Marxes per la Llibertat, davant la caserna de la guàrdia civil. “L’ús de petards per part d’alguns manifestants, va provocar una reacció violenta de les BRIMO i les ARRO. Va haver-hi corredisses i alguns cops de porra”, expliquen al fil de Twitter.

Allà, els Mossos van fer identificacions aleatòries, escollint aquestes quatre persones i acusant-les de “desordres públics”, “atemptat contra l’autoritat”, “danys” i “lesions”. Els represaliats afirmen que “sense proves ni imatges” amb “la paraula de la BRIMO com a única veritat”.

Per això, s’ha iniciat una campanya de suport i solidaritat amb els encausats i les seves famílies. “No estem disposats a acceptar ni les demandes de penes desproporcionades”, asseguren els manifestants, que demanen l’absolució. Així mateix, critiquen la “mala praxi” dels mossos i “l’abús del seu poder, emparats per la protecció posterior dels serveis jurídics de la Generalitat”.