Dimecres, 12 d'agost de 2020 - Edició 748
La República

Aragonès reclama que Catalunya pugui decidir sobre el fons de reactivació europeu

El vicepresident conclou que “aquest no és el moment de l’austeritat, sinó que és indispensable fer exactament el contrari: aplicar polítiques expansives”

Avatar
Agències 10/07/2020
El vicepresident Pere Aragonès i el conseller Chakir El Homrani durant la visita a la Creu Roja el 6 de maig del 2020. (Horitzontal)

El vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reclamat que Catalunya pugui decidir on destinar i com gestionar el fons de reactivació europeu.

Ho ha dit aquest divendres en el fòrum virtual ‘Agenda 2030: from global emergències to solutions at the regional level’ organitzat per Regions4, on ha defensat que Catalunya és qui millor coneix “les necessitats econòmiques i socials del territori”.

Ha sostingut que el pla de reactivació econòmica que posaran en marxa aquest juliol estarà “totalment alineat” amb els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) de l’Agenda 2030 de l’ONU.

El vicepresident ha advertit que per impulsar el pla de reactivació econòmica serà necessari “disposar del finançament adequat” i ha valorat positivament la posada en marxa del fons europeu de recuperació de 750.000 milions d’euros anunciat per les autoritats europees.

“Aquest no és el moment de l’austeritat, sinó que és indispensable fer exactament el contrari: aplicar polítiques expansives”, ha conclòs.

Relacionats