Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Aragonès: “Per molt espionatge que hi hagi no regalarem la bandera del diàleg” a l’Estat

|

- Publicitat -

El vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha defensat seguir apostant pel diàleg sobre Catalunya: “Per molt espionatge i repressió que hi hagi, no regalarem la bandera del diàleg a un Estat amb indicis de comportament irregular”.

En una entrevista a ‘El País’ recollida per Europa Press, ha dit que ERC té molt clara la seva estratègia: “Acumulació de forces perquè la negociació amb el Gobierno derivi en referèndum i l’amnistia”.

Publicitat

S’ha preguntat per què la Fiscalia encara no ha obert d’ofici una investigació per les informacions d’espionatge als mòbils dels republicans Roger Torrent, president de Parlament, i Ernest Maragall, exconseller i regidor de Barcelona.

No té sospites que l’espiessin a ell mateix, però sent que l’independentisme i ERC són objectiu d’uns poders que els veuen com a enemic, quan el que fan és defensar unes idees, i afegeix que “l’espionatge també és repressió”.

Sobre si té proves que sigui espionatge de l’actual Gobierno, s’ha remès a la informació que va publicar el mateix ‘El País’, i ha dit també que ningú de l’executiu de Pedro Sánchez ha contactat amb ell sobre això, però ell no els ho ha preguntat, perquè “són ells els que han de donar explicacions”.

“El Gobierno ha d’afrontar la negociació política sobre Catalunya però també ha de fer neteja. El que no pot ser és que quan coneixem coses com l’espionatge es xiuli i miri cap a una altra banda”, adverteix.

Taula de diàleg

En plantejar que el president Quim Torra i ERC donen missatges diferents sobre la taula de diàleg, ha destacat que comparteixen la proposta d’amnistia i autodeterminació: “Cadascú es posiciona com vol, però en això anem junts”.

Et pot interessar  Aragonès proposa celebrar un referèndum via l'article 92 de la Constitució espanyola

Sobre que ERC faci una crida a Catalunya a grans acords però es negui al Congreso a pactar si hi ha Cs, afirma que és un partit de dretes; i sobre el fet que ERC governi a Catalunya amb el centredreta, replica que és “un centredreta que aprova uns pressupostos en els quals 3 de cada 4 euros van destinats a l’àmbit social”.

Respecte a la negociació dels PGE, afirma que abans que cal complir l’acord d’investidura amb la taula de diàleg, i que a més el Govern ha d’explicar els comptes, que han de resoldre “l’infrafinançament de la llei de Dependència, per exemple”.

Sobre la crisi econòmica a Catalunya, reitera que “no hi haurà retallades”, i, sobre la idea de Torra d’endeutar-se a través del fons europeu, creu que abans caldria esgotar altres vies, perquè s’ha treballat perquè les finances de la Generalitat estiguin sanejades i es pugui fer front.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut