Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Aragonès li etziba a Illa que si no tenen una opció per resoldre el conflicte polític “no són una alternativa”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha dirigit en una sola intervenció a tota l’oposició i ha afirmat que “ha fracassat” a l’hora de fer sortir de “les zones més còmodes” la resta de polítics, i ha demanat assumir “de cara els conflictes”, ja que ha considerat que hi ha hagut discursos de l’oposició “no gaire novedosos.

Aragonès s’ha dirigit al líder de PSC i cap de l’oposició, Salvador Illa, per demanar-li que faci una proposta per resoldre el conflicte polític. El president ha afirmat que s’ha sentit decebut perquè “pensava que el govern alternatiu tindria un projecte alternatiu”.  “Si no la tenen, no són alternativa”, ha replicat en el marc del debat de política general. “La ciutadania la vol saber, confrontem-les, fem un debat i que la ciutadania decideixi”, ha insistit. Aragonès els ha demanat que donin propostes, ja que ha considerat que li hauria agradat poder confrontar opcions amb al líder del PSC i que hi hagi un debat.

Publicitat

El cap de l’executiu català també ha defensat que les institucions catalanes no neixen amb la Constitució i l’Estatut i que, per tant, cap dels dos textos limiten les “aspiracions” del poble català. “Les propostes que tenim evidentment que van més enllà de la Constitució i de l’Estatut”, ha afegit.

Aragonès ha reclamat al PSC una “correcció” per haver dit que el Govern “legitima” la violència de l’últim cap de setmana. Segons el president, aquesta afirmació és “mentida, inadmissible i mereix una correcció”. En aquest sentit, ha explicat que els Mossos han estat sempre a disposició i que quan es va demanar un reforç hi van anar. Aragonès ha demanat al PSC que abandoni el “partidisme” pel que fa a les polítiques de seguretat.

Et pot interessar  La CUP insta Aragonès a "seure i parlar" per "forçar l'Estat perquè no li quedi altre que reconèixer l'autodeterminació"

El president també s’ha referit a la presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, per retreure-li que doni “lliçons de cohesió” al Govern tenint en comptes les discrepàncies internes a l’Ajuntament de Barcelona i al govern espanyol. Aragonès ha dit que avui s’han retirat de l’estratègia de ser “forjadors de consensos” i ha afegit que han fet “passos enrere”. “Un govern trencat és el que l’alcaldessa diu A i el primer tinent d’alcalde diu B? un govern trencat és el que una ministra de Foment té una proposta i la vicepresidenta del mateix govern va al lloc per rebentar-ho? Un govern trencat és el que hi ha dos ministres que es contradiuen en una roda de premsa?”, ha preguntat dirigint-se a Albiach.

Pel que fa al discurs de Vox, Aragonès ha lamentat que en cada intervenció “destil·lin odi” i ha assegurat que no es deixarà passar i no s’accepta el seu discurs “racista” que vincula immigració i delinqüència.
També s’ha dirigit al president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, per constatar que estan “absolutament a les antípodes”, tal com el president ja li va traslladar en la reunió que van mantenir al Palau de la Generalitat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut