Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Aragonès demana “concretar xifres” per a Catalunya de el fons de 750.000 milions de Brussel·les

|

- Publicitat -

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimecres que amb els recursos que arribin des de l’Estat i Europa dels fons de reconstrucció per la covid-19 s’ampliarà el pressupost de la Generalitat de 2020. En una entrevista a ‘Planta Baixa’ de TV3, Aragonès ha dit que una part dels ingressos que arribin serviran per compensar les previsions d’ingressos que no s’hagin assolit. El republicà ha prioritzat dotar de més recursos en aquells àmbits que s’han vist més afectats per la pandèmia. Concretament, Aragonès ha parlat primer de Salut i Afers Socials i a continuació ha destacat la protecció social i el suport a l’economia productiva.
Així, el vicepresident ha volgut prioritzar “enfortir” els sectors que han fet front a l’expansió del coronavirus i, a continuació, a aquells àmbits econòmics que n’han sortit afectats. Entre d’altres, Aragonès ha parlat de dotar de més recursos camps com l’educació, el suport al sector econòmic, l’agricultura, l’empresa, el coneixement o territori.

Una vegada més, Aragonès ha parlat d’ampliar el pressupost i ha tancat la porta a efectuar retallades. També s’ha referit al govern espanyol i els ha emplaçat a fer arribar “el més aviat possible” els fons de 16.000 MEUR que pertoquin a Catalunya.

Publicitat

Aragonès ha dit que el pressupost de 2020 s’executarà i que, a més, s’ampliarà per fer front a les noves necessitats.

Et pot interessar  Aragonès acusa Illa de defensar la proposta de Cs sobre trilingüisme: "Cal un president que no abandoni la llengua mai"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut