Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Aquesta és la nova “barbaritat” de Marchena segons Van den Eynde

|

- Publicitat -

L’advocat d’Oriol Junqueras i Raül Romeva ha criticat que el jutge Manuel Marchena no els permetrà “cap contextualització” durant la visualització dels vídeos de l’1-0. En declaracions a RAC1, Van den Eynde ha explicat que la setmana passada van mantenir una reunió amb el tribunal i els va comunicar que no podrien comentar ni confrontar les imatges que s’hi veuran. “Serà bàsicament com anar al cine”, ha dit l’advocat. El lletrat ha lamentat que això és una “barbaritat” però “congruent” amb l’actuació fins ara del tribunal ja que si no els han deixat emetre els vídeos per confrontar-los amb els testimonis dels policies “perquè ho hauria de permetre ara encara que sigui de forma indirecta”.

Van den Eyde ha explicat que ells pretenien poder fer una “mínima confrontació” durant l’emissió dels vídeos, en el marc de la fase documental, i ha insistit que si s’haguessin pogut visionar abans i confrontar les declaracions dels policies amb les imatges “hagués caigut tota la tesi de l’actuació”.

Publicitat

D’altra banda, ha afirmat que el fet de permetre als diputats electes presos prendre possessió de l’acta de diputat el proper dilluns serà “per complir els tràmits i prou” ja que creu que la suspensió serà immediata. I és que creu que el fet que no l’hagin acceptat que els diputats no només puguin recollir l’acta sinó també reunir-se s’explicaria així. “Quin sentit tindria que l’endemà el TS no continués amb l’estratègia de restricció de drets? Perquè el proper ple tindríem el mateix problema”, ha reflexionat, al temps que ha lamentat que els indicis apunten que “no es vol deixar fer cap exercici efectiu del càrrec representatiu”.

Et pot interessar  Junqueras, sobre el suport d'ERC al govern espanyol: "No estem aquí per garantir l'estabilitat de ningú"

Ha dit també que no creu que la visió de la custòdia policial sigui molt visible i tot i que serà “constant”, no es visibilitzarà de forma “molt evident”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut