Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Aquest serà el recorregut de la manifestació independentista a Madrid que el Gobierno ha acceptat

Serà el dissabte 16 de març i l'ha convocat l'ANC amb el suport de partits i entitats

|

- Publicitat -

La Delegació del Gobierno a Madrid ha rebut la comunicació corresponent a la manifestació anunciada per entitats independentistes pel dissabte 16 de març a la capital del Regne espanyol i ha autoritzat a fer el recorregut d’un quilòmetre i mig entre entre Atocha i Cibeles.

Concretament, el departament governatiu va rebre a finals de gener un escrit sobre aquesta marxa, convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que es durà a terme entre les 17 i les 21 hores pel passeig del Prado de Madrid per acabar a la plaça de Cibeles, on previsiblement donaran els discursos finals.

Publicitat

L’objectiu de la protesta és la “denúncia del judici als presos polítics catalans”. Els promotors no han facilitat una previsió del nombre de manifestants, de manera que la Delegació de Govern espera conèixer aquesta xifra, així com el nombre d’autobusos que arribaran a Madrid, per articular el corresponent operatiu de seguretat.

Dijous passat, entitats i partits separatistes van cridar a Barcelona a assistir a la manifestació de Madrid contra el judici de l’1-O i criticar la “decadència” de l’Estat. El periodista Martí Anglada va cridar a participar tant a catalans com a espanyols: “Tots estem convocats vinguem d’on vinguem. Fem de Madrid la ciutat que assenyali la vergonya democràtica i la decadència d’aquest règim”.

Entre les entitats i partits que donen suport a aquesta marxa a Madrid estan, a més de la promotores ANC, Òmnium Cultural, l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), ERC, JxCat, la CUP, la Crida, el PDeCAT, Demòcrates i representants de els Comuns, entre d’altres.

Et pot interessar  L'ANC de Sabadell cancel·la l'acte amb Aliança Catalana per manca de recursos econòmics
Publicitat

Opinió

Minut a Minut