Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Anna Gabriel: “Ni la DUI ens portarà a la independència ni la taula de diàleg a exercir el dret a l’autodeterminació”

|

- Publicitat -

L’exdiputada de la CUP i secretària general del sindicat suís UNIA al cantó de Ginebra, Anna Gabriel, ha defensat que “ni la taula de diàleg amb l’Estat portarà a exercir el dret a l’autodeterminació ni l’aprovació de la DUI en un parlament portarà a la independència”. Gabriel lamenta que s’utilitzin les opcions com una “arma llancívola” contra els que no li donen suport i ha apostat per fer una anàlisi de la realitat que és “complexa”. “Convé presentar la gent que aposta per la taula de diàleg com si fossin els traïdors absoluts de la terra? Convé identificar la gent que vol fer alguna cosa per respondre aquesta situació que ens fa patir tant com si fossin uns hiperventilats que no pensen?”, ha preguntat.

Gabriel ha admès que posar sobre la taula un nou referèndum, com fa la CUP, tampoc no és la “solució última”. “Qualsevol d’aquestes opcions s’ha de contemplar, però no com a arma llancívola contra el que no li dona suport, sinó que s’han de contemplar totes les opcions per poder apuntalar aquesta anàlisi complexa”, ha argumentat.

Publicitat

En aquest sentit, l’exdiputada de la CUP ha recomanat “ampliar el debat” en lloc de fer-lo petit, i escoltar les propostes amb voluntat de debatre-les i “no llençar-les els uns contra els altres”. Tot plegat ho ha manifestat en una entrevista a la ‘Directa’,

Així doncs, Gabriel ha reclamat “menys personalismes i més col·lectiu, menys estratègies partidistes i més anàlisi de la realitat que és complexa, menys etiqueta a penjar a uns i altres i que potser et resol la teva tranquil·litat mentre estàs al sofà fent un tuit a la xarxa i més reivindicar del que és capaç aquest país”.

Pel que fa a la decisió de presentar-se davant el Tribunal Suprem després de gairebé 5 anys d’exili a Ginebra, Gabriel ha explicat que ha canviat el context polític, les circumstàncies personals i hi ha hagut una pandèmia entremig. Una combinació de factors que li han fet prendre la decisió. “Algú pot pensar que les condicions d’aleshores encara hi són, i en part sí, però hi ha altres elements de context que han canviat de forma substancial”, ha afegit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut