Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Anem x Feina alerta que apujar l’IVA implicarà un “empobriment” de les pimes i els autònoms

La patronal proposa incentivar el consum i perseguir el “frau” de les grans empreses

Avatar
Agències 13/07/2020
La presidenta de l'ANC, Elisenda Palouzié, flanquejada pel coordinador de la comissió Fem República, David Fernández, i l'empresària Sílvia Cubo, en la presentació d'Anem per feina | ACN

Anem x Feina ha advertit que apujar l’IVA implicarà un “empobriment” dels autònoms i les petites i mitjanes empreses. La patronal ha assegurat que, si l’increment de l’impost es reflecteix en el preu final del producte, en frenarà el consum.

En canvi, si no es repercuteix, el petit o mitjà empresari o autònom reduirà els ingressos. En aquest context, la patronal ha reclamat incentivar el consum a través de la disminució de l’IVA i perseguir el “frau” de les grans empreses. “Els dirigents espanyols mostren una vegada més que desconeixen la realitat catalana i fan gala de mediocritat i ignorància. Per evitar tots aquests greuges, l’única sortida és la independència”, ha afirmat el portaveu de la patronal, Jordi Roset.

Anem x Feina iniciarà una ronda de contactes amb les Cambres de Comerç per fer arribar aquest missatge “amb més força” i demostrar que l’empresariat català “hi té molt a dir” en aquest procés.