Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Andorra representarà al grup regional d’Europa al comitè executiu de l’Aliança per a les Muntanyes

|

- Publicitat -

Andorra representarà Euopra al comitè executiu de l’Aliança per a les Muntanyes. Aquest dijous, El Principat ha estat escollit durant la jornada de la sisena reunió global per a l’organisme, on s’ha aprovat una declaració amb el compromís de lluitar perquè la comunitat internacional entengui les especificitats d’aquests territoris

La trobada s’ha celebrat a Aspen on hi ha participat la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó. En ella s’ha votat la renovació i composició de l’executiu i, per tant, el mandat s’allargarà fins el 2026.

Publicitat

La delegació andorrana també ha estat part activa en la redacció de la declaració final de la reunió global, que s’ha acabat aprovant per unanimitat. El text posa en relleu la necessitat de seguir incrementant esforços per fer arribar les especificitats dels territoris de muntanya als organismes internacionals. Calvó, un cop finalitzada la votació, ha manifestat: “Representar les institucions i els estats europeus que formen part de l’aliança és una oportunitat important per desenvolupar i compartir plans d’acció per protegir les muntanyes i el medi ambient, així com també per mostrar el posicionament ferm i decidit d’Andorra en aquesta matèria”.

La declaració, ratificada per totes les parts assistents a la reunió global, posa en relleu un compromíts per abordar els problemes dels països de muntanya, inclòs l’impacte del canvi climàtic, promoure la cooperació entre aquests Estats en l’àmbit de l’economia, el desenvolupament social, el medi ambient, la cultura, el turisme, la ciència i l’educació i fomentar els esforços per apoderar i permetre que els nens i els joves esdevinguin agents de canvi per al desenvolupament sostenible dels respectius territoris.

Et pot interessar  El govern d’Andorra exigirà saber català als ‘youtubers’ i ‘streamers’ espanyols per a renovar la residència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut