Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

ANC considera la reforma laboral “perjudicial per als treballadors i l’empresariat català”

|

- Publicitat -

L’Assemblea Nacional Catalana, després d’estudiar la reforma laboral, ha decidit rebutjar-la perquè és contrària a la vertebració “d’un marc de sobirania en les relacions laborals”. Tot i que l’Assemblea és conscient que el moment que vivim “no és el de la ruptura amb l’Estat”, consideren vital “treballar dia a dia per la construcció d’un marc polític no sucursalista” que prepari aquesta ruptura.

Des de l’organització, critiquen que “els convenis sorgits de la negociació col·lectiva d’àmbit estatal continuaran tenint prevalença” sobre aquells d’àmbit no estatal i, per tant, els condemna a la irrellevància. Això resulta un impediment pel manteniment “d’actors econòmics i socials majoritaris que estiguin al costat del procés d’alliberament nacional”.

Publicitat

També valoren negativament que la potestat d’admetre Expedients de Regulació d’Ocupació massius encara no és en mans catalanes. “Ens afebleix davant d’una hipotètica i probable situació pitjor que la que vam viure el 2017 (amb el foment per part de l’Estat de destrucció de llocs de treball a Catalunya)”, asseguren.

L’Assemblea conclou que la Reforma Laboral “pactada entre els principals actors del Règim del 78 (Gobierno, CEOE, Comissions Obreres i la Unió General dels Treballadors)” és contrària a les necessitats dels treballadors i l’empresariat català i discrimina “el marc català de relacions laborals”. Per això, l’Assemblea Nacional
Catalana dona suport als sindicats sobiranistes i destaca la campanya d’Eines de País, mitjançant la qual s’han impulsat sindicats com la Intersindical-CSC i patronals (Anem per Feina) “d’obediència exclusivament catalana”.

Et pot interessar  Lluís Llach anuncia que es presentarà a les eleccions de l'ANC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut