Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Amnistia Internacional demana al Gobierno revelar la informació sobre l’espionatge als mòbils de Torrent i Maragall

|

- Publicitat -

Amnistia Internacional (AI) ha demanat per carta al govern espanyol que reveli informació sobre tots els contractes que tingui amb empreses privades de vigilància digital. Arran del cas d’espionatge als mòbils de Roger Torrent i Ernest Maragall, l’organització ha traslladat la seva “preocupació” per la presumpta utilització del programa espia Pegasus de l’empresa israeliana NSO Group a Espanya. Amnistia també ha transmès al govern espanyol la “necessitat” que tota vigilància digital estigui subjecta a mecanismes públics de supervisió, així com que s’inclogui un procés d’aprovació, notificació i consulta públiques sobre les noves adquisicions de vigilància i publicació periòdica d’informació.

“El dret internacional dels drets humans protegeix totes les persones d’ingerències arbitràries i il·legítimes en la seva privacitat”, ha indicat el director d’Amnistia a Espanya, Esteban Beltrán. Segons ell, “qualsevol ingerència de l’Estat en el dret a la privacitat ha d’ajustar-se a la llei i ser necessària, proporcional i legítima”.

Publicitat

Segons explica l’ONG en un comunicat, en altres ocasions l’organització ja ha traslladat una preocupació similar a altres estats amb l’objectiu que imposin una moratòria sobre la venda i transferència d’aquests equips de vigilància fins que s’estableixi un marc reglamentari adequat de drets humans.

AI ha documentat com l’ús del programa Pegasus, que pot prendre el control del teclat, la càmera i el micròfon del telèfon mòbil, ja s’ha utilitzat contra un ampli sector de la societat civil en altres països, incloent l’espionatge a activistes i periodistes, entre altres.

Et pot interessar  Clatellot d'Amnistia Internacional a Espanya: li recrimina que no investigui prou les vulneracions de drets humans a Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut