Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Alsina vol que la delegació del Govern al Senegal sigui un “actor clau” per al desenvolupament del país

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, ha apostat perquè la delegació al Senegal sigui un “actor clau” per al desenvolupament del país africà. Fa tres dies que la consellera és al país africà i ja s’ha reunit amb autoritats del país i amb diversos organismes multilaterals amb projecció cap a tota la regió de l’Àfrica Occidental.

Alsina ha presentat la nova delegació que la Generalitat obrirà a Dakar. “Ens ajudarà a estrènyer les relacions amb la regió i a reforçar un compromís amb el Senegal que ve de lluny”, ha reivindicat la consellera durant el viatge juntament amb el delegat del Govern al Senegal, Javier Calderón; el secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras, i el director general de Cooperació al Desenvolupament, Josep Desquens.

Publicitat

A més, la consellera ha anunciat una aportació de 150.000 euros del Govern al Fons de Població de les Nacions Unides al Senegal (UNFPA) adreçada a lluitar contra les violències de gènere i reduir les mutilacions genitals femenines a la Casamance i que es treballa en una nova aportació a l’Oficina de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Drets Humans (OACNUDH).

Una visita molt especial a Casamance

La consellera s’ha desplaçat a Casamance —territori on Catalunya té vincles des dels anys 60 a través de les primeres comunitats religioses— per conèixer de prop alguns dels projectes amb finançament català a la regió de Ziguinchor. Als afores de la capital del mateix nom, al poble de Médina Boudialabou, Victòria Alsina ha visitat una xarxa de perímetres agrícoles que pretén contribuir a la sobirania alimentària i alhora incrementar l’apoderament de les dones camperoles i dels seus drets econòmics.

Es tracta d’un programa finançat pel Govern i implementat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament amb actors locals com FODDE (Forum pour un Développement Durable Endogène). També ha pogut conèixer de primera mà l’experiència de les comunitats d’autogestió financera vinculades al programa, que consisteixen en un sistema d’estalvi i de crèdit endogen entre dones.

Aquesta actuació forma part dels 1,1 milions d’euros que, només en l’any 2021, el Govern de Catalunya ha canalitzat al Senegal com a Ajut Oficial al Desenvolupament (AOD). Si es compta des de l’any 2015, aquesta xifra puja als 5,7 milions d’euros.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut