Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Alsina orgullosa de la xarxa de delegacions a l’exterior: “És la millor estructura d’Estat que podem tenir”

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina ha afirmat aquest divendres que la xarxa de delegacions a l’exterior és “la millor estructura d’Estat que podem tenir com a Govern”. La membre de l’executiu català ho ha dit davant la Federació d’Empresaris del Gran Penedès, en el marc d’un esmorzar organitzat per l’entitat a Vilanova i la Geltrú. El Govern preveu passar a final d’any de 14 a 20 delegacions, amb 5 oficines i 2 enviats especials. D’aquesta manera es passarà de 44 a 63 països amb representació institucional de Catalunya. Alsina ha posat la xarxa a disposició dels empresaris del país. “El nostre món és el món i per aquest motiu és irrenunciable que Catalunya tingui una agenda a fora”, ha dit Alsina.

La titular de la cartera catalana d’Exteriors ha insistit, a més, en el “missatge polític” que es vol donar amb l’augment d’un 30% del pressupost del departament d’Acció Exterior i Govern Obert davant “tots els intents de l’administració de l’Estat i del poder judicial de tancar les delegacions de la Generalitat”. “No només farem acció exterior, la farem millor i la farem créixer”, ha afegit.

Publicitat

Davant dels empresaris penedesencs, la consellera també s’ha referit a la “gran oportunitat” que representen els Fons Europeus Next Generation, i en aquest sentit ha tornat a reivindicar-ne la gestió: “Hem creat des de Catalunya una xarxa de territoris europeus que ens queixem que la governança i la distribució dels Fons Europeus no és la correcta”.

A parer d’Alsina els fons són “indiscutiblement” bons, però, al seu parer, “no pot ser que Catalunya o altres territoris econòmicament importants com la Llombardia, a Itàlia, o el land alemany de Baden-Wuttemberg, no tinguin ni veu ni vot en la seva distribució, ni en la seva gestió”. Per això, des d’Acció Exterior “fem pressió amb aquesta xarxa per fer lobby a Europa”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut