Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Alsina diu que “val la pena” assumir una pujada de preus a Catalunya per solidaritat amb Ucraïna

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, ha defensat que “val la pena” assumir una pujada de preus a Catalunya “a canvi de fer front a l’agressió russa” a Ucraïna. En una interpel·lació al Parlament, Alsina ha dit que el Govern aplaudeix les sancions dures a Rússia, però ha admès que això “afectarà” la ciutadania.

“Afectarà el cost de l’energia, el preu dels aliments, les matèries primeres i la inflació”, ha enumerat, i ha preguntat: “Estem disposats a pagar el preu de manera temporal a canvi de fer front a l’agressió russa? Quants euros valen les vides dels ucraïnesos?”. “La solidaritat de Catalunya ens porta a contestar un sí rotund, val la pena”.

Publicitat

Alsina ha demanat no menystenir la via diplomàtica, però s’ha posicionat a favor de facilitar a Ucraïna armes —”eines”, ha dit— perquè, en cas contrari, seria “donar via lliure a l’agressor”. Sobre les converses, ha reclamat que la Unió Europea tingui “veu pròpia”. I ha posat damunt la taula el nom de l’excancellera alemanya, Angela Merkel.

També ha rebutjat que la UE posi les converses “en mans de tercers amb qui discrepem sobre els drets humans”. Tot plegat, després que la Xina s’hagi mostrat disposada a mediar. La consellera ha argumentat que Catalunya no obvia el conflicte a Ucraïna perquè actua “amb mentalitat d’estat” i perquè sent que tot el que passa a Europa els interpel·la com a europeistes.

JxCat acusa Illa de “fer xantatge” a Aragonès perquè vagi a la Conferència de Presidents

Alsina s’ha pronunciat així en el marc d’una interpel·lació de JxCat. El portaveu adjunt del grup, Josep Rius, ha criticat en la seva intervenció el líder del PSC-Units, Salvador Illa, per haver demanat al cap del Govern que vagi a la Conferència de Presidents del cap de setmana a La Palma. “No és acceptable que Illa hagi utilitzat un problema, amb refugiats, per fer xantatge perquè Pere Aragonès hi participi”, ha carregat.

Et pot interessar  Puigdemont creu que l'espai de negociació amb l'Estat a Suïssa serà més "potent" si després del 12-M hi seu el Govern
Publicitat

Opinió

Minut a Minut