Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Allau de reaccions pel no confinament a casa dels presos polítics

|

- Publicitat -

L’ANC lamenta que s’hagi “cedit” a les amenaces del TS després de la decisió de les juntes de tractament

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha lamentat aquest dijous la decisió de les juntes de tractament de les presons de “cedir” al Tribunal Suprem (TS) i no permetre als polítics presos per l’1-O passar el confinament a casa. L’entitat ha apuntat que cal “un pas endavant” per raons de salut i en defensa dels drets. “No cedir a les amenaces del TS”, han retret. L’ANC ha recordat a través d’una piulada a Twitter que aquest dijous organismes internacionals com el relator del Consell d’Europa han apostat per “alliberar els presos i preses polítics”.

Publicitat

Puigdemont: “Quina part de les instruccions de l’ONU no han entès?”

L’eurodiputat de JxCat i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha criticat que les juntes de tractament hagin descartat que els presos independentistes puguin passar el confinament a casa: “Quina part de les instruccions de l’ONU no han entès?”, ha qüestionat en un tuit. “Els presos polítics han de ser excarcerats, no per cap caprici ni cap favor, sinó perquè en un sistema democràtic se segueixen les ordres de l’ONU, sobretot en matèria de Drets Humans”, continua Puigdemont, que acaba demanant la llibertat dels presos.

Torra: “No sé per què tanta crueltat, tanta injustícia, amenaces”

El president del Govern, Quim Torra, ha lamentat que les juntes de tractament hagin descartat que els presos independentistes puguin passar el confinament a casa. En un tuit, Torra diu que no entèn “com es pot haver endurit tant el cor dels homes”: “No sé per què tanta crueltat, no sé per què tanta injustícia, amenaces”, assenyala Torra, després que el Tribunal Suprem advertís que els funcionaris podrien estar “prevaricant” si els deixaven sortir. El cap de l’executiu respon a una piulada del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, on demana “més compromís social i democràtic” davant “l’amenaça” dels poders de l’Estat, i li trasllad que està al seu costat, i al de tots els presos, “fraternalment”.

Et pot interessar  El Tribunal de Comptes ignora l'amnistia i demana 3,1 milions d'euros a Puigdemont, Junqueras, Mas i la resta d’encausats pel ‘procés’ i l'-1O

ERC atribueix a la “coacció antidemocràtica” del Suprem que els polítics presos no puguin fer el confinament a casa

ERC atribueix a la “coacció inacceptable i antidemocràtica” del Tribunal Suprem cap als funcionaris el fet que les juntes de tractament de les presons hagin rebutjat el confinament domiciliari per als independentistes empresonats. En un missatge a Twitter, els republicans assenyalen que després de “l’amenaça” del Suprem, les presons “només” han aprovat el 15% dels confinaments domiciliaris de presos en segon grau i 100.2. La secretària general adjunta, Marta Vilalta, ha lamentat que “la justícia espanyola no només és injusta, sinó també inhumana”. “Causa general, judici farsa, sentència indecent, persecució política, repressió sistèmica, i ara, amenaces i coaccions a funcionaris. Ho denunciem i ho batallarem”, ha afegit.

Segons ERC, la “ingerència” del Suprem sobre els funcionaris és “inacceptable, antidemocràtica i atempta contra la separació de poders”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut