Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Albiol acusa Sánchez de “no enterar-se”: “No volen autogovern, demanen autodeterminació”

Contundent missatge del president del Partit Popular, qui demana al Gobierno que només dialogui amb els independentistes "dins les normes de convivència"

|

- Publicitat -

La força exhibida ahir pel republicanisme ha despertat el missatge més dur del president del Partit Popular, Xavier García Albiol, contra el president del Gobierno, Pedro Sánchez. En una entrevista telefònica a El Matí de Catalunya Ràdio, el popular ha acusat a Sánchez de “no enterar-se” sobre el motiu pel qual ahir es va manifestar l’independentisme: “Són reivindicacions per propiciar algun tipus de fórmula que permeti un referèndum, el problema que ens trobem és que tenim un president que no s’entera de què van les reivindicacions. Ell demana diàleg per fer un referèndum d’autogovern, però ahir la gent demanava d’autodeterminació”.

Albiol, que s’ha vantat del fet que el Gobierno de Rajoy mai va asseure’s a dialogar sobre el dret a l’autodeterminació, ha matisat que ell “no nega” el diàleg amb el republicanisme, només concreta que “estem disposats a parlar de tot dins de les normes de convivència l’independentisme vol és saltar-se la democràcia”. En aquest sentit, ha exigit al Gobierno que només dialogui “dins del marc legal” perquè tanquen, “rotundament”, qualsevol plantejament que impliqui la ruptura amb l’Estat.

Publicitat

“L’independentisme manca de realitat”

El líder popular, a més, ha fet seva la teoria d’una part de la direcció republicana que denuncia l’existència d’un “independentisme màgic”: “L’independentisme manca de realitat, entenen que no hi ha cap altra ordre del que s’aprova al Parlament, entén que la nostra gent surt del carrer. Una visió molt reduïda”.

Et pot interessar  Sánchez demana a Feijóo que forci la dimissió d'Ayuso: "Després del que s'ha conegut avui no té excusa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut