Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Albiach planta cara a la pederàstia i demana una comissió al Parlament per investigar l’Església catalana

|

- Publicitat -

A causa del constant degoteig d’agressions sexuals en què l’Església catòlica, d’una manera o d’una altra s’ha vist implicada, Jéssica Albiach, coordinadora general de Catalunya en Comú, ha demanat al Parlament que s’estableixi una comissió d’investigació “per conèixer tota la veritat sobre la pederàstia dins l’Església catòlica”.

En efecte, la nova denúncia que es va establir l’1 de juliol segons la qual un monjo de l’Abadia de Montserrat presumptament va agredir un menor ha estat la gota que ha fet vessar el vas. Cal recordar que l’Abat de Montserrat, Josep Maria Soler, va disculpar-se públicament el 2019 perquè la institució havia encobert alguns casos de la mateixa índole. No obstant això, segons Albiach “l’Església catòlica a Catalunya i a Espanya s’ha negat sistemàticament a reconèixer la seva responsabilitat directa”.

Publicitat

Per aquest motiu, els comuns han demanat que en l’àmbit institucional els escàndols de pederàstia deixin de tractar-se com a casos “aïllats”, que es depurin responsabilitats, i que es repari, dins de la mesura del possible, el dany ocasionat a les víctimes. La coordinadora general de Catalunya en Comú ha enviat una carta a tots els grups parlamentaris, a excepció de Vox pel caràcter ultradretà del partit.

Albiach ha citat que a França un grup independent ha aconseguit que es coneguessin més de 200.000 casos, com apunta el Diario.es, i espera poder indagar en les pràctiques de la institució religiosa, ja que té “la terrible sospita que podrien seguir existint pràctiques de pederàstia al nostre país en la més absoluta impunitat”.

Aquest tipus de delictes són especialment greus, tant pel fet en si mateix com perquè l’agressió en menors té moltes afectacions en la seva vida posterior i l’agressor acostuma a aprofitar l’especial vulnerabilitat de les víctimes.

Et pot interessar  Albiach acusa el Govern de "passar la patata calenta" de la gestió de la sequera als ajuntaments
Publicitat

Opinió

Minut a Minut