Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Alay afirma que va contactar amb les autoritats russes per preparar entrevistes i conferències

El cap de l’oficina de Puigdemont ha explicat per què va fer el viatge a Rússia i n’ha demostrat la legitimitat. Alay ha afirmat que Espanya està provant de treure partit “d’una història de fantasmes”

Agències 04/09/2021

El cap de l’oficina de Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha afirmat que els contactes amb Rússia eren per preparar diverses conferències i entrevistes de  català després del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 amb l’objectiu d’explicar la causa independentista. “Anar a Rússia a parlar de com fer un estat propi no crec que sigui cap delicte. És el més normal del món per qui vol una Catalunya independent”, ha assenyalat Alay en una entrevista al programa ‘Més 324’. “Els contactes amb Rússia eren principalment amb mitjans de comunicació”, ha precisat el cap de l’oficina de Puigdemont, que denuncia que Espanya intenta treure partit de nou “d’una història de fantasmes”.

“Madrid contínuament intenta explotar en la relació entre Rússia i Catalunya per sembrar una ombra de dubte a Brussel·les sobre el moviment independentista català. Per vendre que l’independentisme vol desestabilitzar Europa”, ha reflexionat en veu alta Alay, que s’ha mostrat convençut que els missatges s’han obtingut de “forma fraudulenta i s’han filtrat als mitjans de comunicació”. “La investigació estava sota secret de sumari, i els mòbils i els seus continguts estaven segurs. La lògica em diu doncs que els filtradors han estat la Guàrdia Civil o el jutge. Això no és propi d’un estat de dret”, ha carregat el cap de l’oficina de Carles Puigdemont.