Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

Ajudar els Mossos a coordinar una manifestació: el motiu de la citació judicial del membre del SN de l’ANC

L’ANC ha anunciat, via Twitter, que el jutjat de Puigcerdà ha emès una ordre de detenció contra un dels membres del seu Secretariat Nacional, Tomàs Sayés. La República ha pogut […]

Gerard Sesé 18/12/2018
Tomàs Sayés, SN ANC

L’ANC ha anunciat, via Twitter, que el jutjat de Puigcerdà ha emès una ordre de detenció contra un dels membres del seu Secretariat Nacional, Tomàs Sayés.

La República ha pogut parlar amb la seva advocada, Raquel Vilar, d’Alerta Solidària, per a aportar més detalls sobre la situació. L’ordre de detenció s’efectua en el moment que Sayés no acudeix per segona vegada a declarar al jutjat.

Vilar ha explicat que la intenció de Sayés és que el vagin a buscar perquè “no pensa entregar-se” i assegura que ha parlat amb ell i “demà farà vida normal”. Un cop sigui detingut, haurà de declarar i el jutge signarà l’acta de llibertat. L’advocada ha comentat que no se sap quan pot ser detingut i que la seva no compareixença no hauria d’afectar sobre la seva condició de declarant.

Ajudar és castigat

Vilar explica que el motiu pel qual havia de presentar-se davant la justícia és perquè va ser ell la persona que va ajudar els Mossos d’Esquadra a fer la seva tasca durant una manifestació de protesta a Alp (Baixa Cerdanya) contra el jutge Pablo Llarena. Sayés va apropar-se a la policia catalana i els va anunciar el recorregut de la concentració. En aquell moment va ser identificat en considerar-se la manifestació il·legal.