Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Ajudar els Mossos a coordinar una manifestació: el motiu de la citació judicial del membre del SN de l’ANC

Tomàs Sayés no pensa entregar-se i serà detingut

|

- Publicitat -

L’ANC ha anunciat, via Twitter, que el jutjat de Puigcerdà ha emès una ordre de detenció contra un dels membres del seu Secretariat Nacional, Tomàs Sayés.

La República ha pogut parlar amb la seva advocada, Raquel Vilar, d’Alerta Solidària, per a aportar més detalls sobre la situació. L’ordre de detenció s’efectua en el moment que Sayés no acudeix per segona vegada a declarar al jutjat.

Publicitat

Vilar ha explicat que la intenció de Sayés és que el vagin a buscar perquè “no pensa entregar-se” i assegura que ha parlat amb ell i “demà farà vida normal”. Un cop sigui detingut, haurà de declarar i el jutge signarà l’acta de llibertat. L’advocada ha comentat que no se sap quan pot ser detingut i que la seva no compareixença no hauria d’afectar sobre la seva condició de declarant.

Ajudar és castigat

Vilar explica que el motiu pel qual havia de presentar-se davant la justícia és perquè va ser ell la persona que va ajudar els Mossos d’Esquadra a fer la seva tasca durant una manifestació de protesta a Alp (Baixa Cerdanya) contra el jutge Pablo Llarena. Sayés va apropar-se a la policia catalana i els va anunciar el recorregut de la concentració. En aquell moment va ser identificat en considerar-se la manifestació il·legal.

Et pot interessar  Llista provisional de candidats al Secretariat Nacional de l’ANC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut