Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Així s’ha commemorat a Catalunya el 50è aniversari de la mort de Pau Casals

Diversos actes arreu de Catalunya han commemorat la figura de Pau Casals

|

- Publicitat -

El mundialment famós violoncel·lista català Pau Casals va morir a l’exili tal com dia avui, 22 d’octubre, del 1973. En el 50è aniversari de la seva mort, arreu del territori català, i fins i tot a l’estranger, s’han celebrat diversos actes culturals per commemorar la seva figura i les grans aportacions que va fer no només al món de la música, sinó també en la difícil tasca de visibilitzar Catalunya ja en l’última etapa de la dictadura franquista. A la vegada, les xarxes també s’han omplert de missatges de record al compositor.

Com cada any, al cementiri del Vendrell on Casals està enterrat s’ha dut a terme una ofrena floral, que enguany ha estat acompanyada de l’actuació de la colla castellera dels Nens del Vendrell va aixecar un pilar en honor del músic i compositor català.

Publicitat


El Museu Pau Casals celebra, des del dissabte, una jornada de portes obertes que també ha coincidit amb la Barcelona Open House 2024, la celebració del Festival de l’Arquitectura, que permet conèixer des de dins més de 200 edificis emblemàtics de Barcelona. El mateix dissabte, l’escriptor i amic de Pau Casals Joan Safont va presentar el seu últim llibre, ‘L’estiu passat’, i va fer-ho des del Museu Pau Casals.

Com no podia ser d’altra manera, el Palau de la Música també ha commemorat els 50 anys de la mort de Pau Casals. Ho ha fet amb un concert molt especial que va celebrar-se el dia 21, i que oferia una versió reduïda de l’obra ‘El Pessebre’, que la Fundació Pau Casals, amb el suport de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i del Departament de Cultura va encarregar al mestre Antoni Ros Marbà, amb l’objectiu que la versió reduïda de l’obra pugui ser interpretada per formacions d’orquestra petites

Publicitat

Opinió

Minut a Minut