Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

Així interpreta Boye el moviment de la Fiscalia per allargar la presó als Jordis

|

- Publicitat -

L’advocat dels exiliats, Gonzalo Boye, ha analitzat el moviment de la Fiscalia espanyola després que aquesta hagi sol·licitat una vista al Tribunal Suprem amb els Jordis davant la possibilitat que hagi d’allargar la seva presó preventiva. Cal recordar que el termini de dos anys acaba aquest pròxim 16 d’octubre.

Boye assegura que “era previsible”, ja que la Fiscalia no pot pressuposar que hi hagi sentència abans del dia 15 d’octubre. A més, la pròrroga ha de sol·licitar-se amb antelació i la vista s’ha de celebrar, com a màxim, el dia abans d’esgotar el termini de 2 anys.

Publicitat

“Que se sol·liciti la celebració d’aquesta compareixença no indica res excepte que Fiscalia s’està curant en salut respecte d’un fet que no controlen: la data que es notifiqui la sentència” opina l’advocat.

A més, afegeix que “si la sentència és notificada abans del 16, llavors aquesta compareixença no seria necessària”. En aquest sentit, aconsella que “no és bo treure conclusions precipitades sobre aquesta petició que no vol dir, necessàriament, que es prorrogui la presó provisional per falta de sentència”.

Et pot interessar  Boye defensa l'exili de Puigdemont: "L'acusaven de covard i ara resulta que l'exili és la solució”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut