Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Així es veu la sequera des del cel: la NASA comparteix dues imatges de satèl·lit dels pantans secs

La Nasa es fa ressò de la sequera que pateix Catalunya i dedica la imatge del dia a mostrar els efectes en els pantans de Sau i Susqueda, amb dues imatges sota el títol 'Pantans minvants a Catalunya'

|

- Publicitat -

La sequera que Catalunya experimenta és tan greu que se n’ha fet ressò fins i tot l’agència espacial nord-americana, la Nasa, que ha dedicat la seva imatge del dia a aquest fenomen, publicant dues fotografies aèries preses des dels seus satèl·lits dels pantans de Sau i Susqueda buits. L’agència també ha publicat imatges capturades el 2021, per tal que es pugui apreciar la ràpida evolució i el buidatge dels pantans arran de la manca de pluges.

‘Pantans minvants a Catalunya’. Aquest és el títol que la Nasa ha escollit per les dues fotografies que retraten els efectes de la sequera sobre dos dels pantans més grans del territori, el de Sau i el de Susqueda. Els investigadors de la Nasa acompanyen les fotografies amb un text, el qual també inclou el nom dels pantans en anglès i en català, que explica que Catalunya experimenta una sequera de llarg termini que ha fet minvar els pantans i ha obligat a ordenar restriccions d’aigua. “Les evidències de la sequera s’aprecien en les imatges de satèl·lit de dos grans pantans de la regió”, afirma l’escrit.

Publicitat

“Les sequeres estacionals són típiques al clima mediterrani de Catalunya”, afirma a l’escrit de la Nasa el gironí Albert Ruhi, ecologista de la Universitat de Califòrnia. “Però en els darrers mesos, la manca de precipitacions i d’acumulacions de neu han desembocat en la primavera més seca des del 1990 per al riu Ter”.

Et pot interessar  Albiach acusa el Govern de "passar la patata calenta" de la gestió de la sequera als ajuntaments
Publicitat

Opinió

Minut a Minut