Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Agressió homòfoba a Barcelona: 4 individus colpegen, insulten i amenacen una parella en un tren a Plaça Catalunya

|

- Publicitat -

La ciutat de Barcelona enceta l’any 2023 amb una agressió homòfoba. Tal com han confirmat els Mossos d’Esquadra, hi ha 4 persones detingudes, una dona i 3 homes, com a presumptes autors d’una agressió homòfoba a dos homes. Els fets han succeït cap a les 6 del matí d’aquest dilluns, 2 de gener, a l’interior d’un vagó de tren de Renfe a l’estació de Plaça Catalunya. La investigació està a càrrec de la unitat de l’àrea de seguretat del transport metropolità. L’any 2022 va tancar amb un total de 235 incidències per LGTBI-fòbia, segons dades de l’Observatori contra l’Homofòbia.

Els detinguts, que tenen edats compreses entre els 38 i els 19 anys i acumulen un total de 28 antecedents per diferents delictes, van agredir les víctimes colpejant-les a cops de puny i puntades de peu, a més d’amenaçar-los amb ampolles de vidre i insultar-los per la seva orientació sexual. Un dels viatgers que anava al mateix vagó, en presenciar l’agressió, va accionar el botó d’emergència i avisar els vigilants de seguretat privada, que en presentar-se al lloc van poder retenir els agressors, segons ha sabut l’ACN. Les dues víctimes van requerir atenció mèdica en un centre de salut.

Publicitat

L’Observatori contra l’Homofòbia ha condemnat aquesta violenta agressió homòfoba, informant a la vegada que ja s’han coordinat amb els Mossos que han fet les detencions i que el cas també ha estat comunicat al regidor de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Serra.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut