Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Ada Colau es desconfina sola: convoca una roda de premsa a l’aire lliure

[Vídeo] L’alcaldessa de Barcelona cita els mitjans al carrer, no usa ni guants ni mascareta i la tinent d’alcalde es furga el nas al seu darrere

Redacció 25/04/2020
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, compareix des de la plaça Universitat per explicar el pla per adaptar la mobilitat de la ciutat pel desconfinament. Imatge del 25 d'abril de 2020. (Horitzontal)

Ada Calau i el seu equip ha pogut sortir i gaudir del sol i l’aire d’una bona estona. I és que l’alcaldessa s’ha desconfinat sola convocant una roda de premsa al bell mig del carrer, concretament a la plaça Universitat, per parlar sobre el nou pla de mobilitat a la ciutat comtal davant de la pandèmia pel nou coronavirus.

Les crítiques a la mandatària de Barcelona no s’han fet esperar per a no acomplir amb les normes bàsiques de protecció per evitar escampar la Covid-19: no portava guants ni mascareta i, fins i tot, la tinent d’alcalde Janet Sans s’ha furgat en diverses ocasions les seves fosses nasals. Alguns ho han titllat com “una vergonya” i d’altres com “un mal exemple per a la ciutadania”.

Tot i això, Colau ha explicat les mesures “urgents i immediates” per “adaptar” la ciutat a l’inici de la recuperació de la mobilitat. Amb previsió de la sortida progressiva del confinament, en els dies vinents s’implementaran canvis en l’espai públic per fomentar els desplaçaments a peu, en bici i el transport públic. “No volem tornar a la contaminació d’abans”, ha dit alcaldessa. Amb un pressupost de 4,4 milions d’euros, es pacificaran carrers com Consell de Cent, Girona i Rocafort, es tancaran al trànsit trams dels laterals de Gran Via i Diagonal, i s’ampliaran voreres com les de Via Laietana. El mètode per “avançar-se” als canvis es farà amb senyalitzacions de pintura a terra.