Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Ada Colau es desconfina sola: convoca una roda de premsa a l’aire lliure

|

- Publicitat -

Ada Calau i el seu equip ha pogut sortir i gaudir del sol i l’aire d’una bona estona. I és que l’alcaldessa s’ha desconfinat sola convocant una roda de premsa al bell mig del carrer, concretament a la plaça Universitat, per parlar sobre el nou pla de mobilitat a la ciutat comtal davant de la pandèmia pel nou coronavirus.

Les crítiques a la mandatària de Barcelona no s’han fet esperar per a no acomplir amb les normes bàsiques de protecció per evitar escampar la Covid-19: no portava guants ni mascareta i, fins i tot, la tinent d’alcalde Janet Sans s’ha furgat en diverses ocasions les seves fosses nasals. Alguns ho han titllat com “una vergonya” i d’altres com “un mal exemple per a la ciutadania”.

Publicitat

Tot i això, Colau ha explicat les mesures “urgents i immediates” per “adaptar” la ciutat a l’inici de la recuperació de la mobilitat. Amb previsió de la sortida progressiva del confinament, en els dies vinents s’implementaran canvis en l’espai públic per fomentar els desplaçaments a peu, en bici i el transport públic. “No volem tornar a la contaminació d’abans”, ha dit alcaldessa. Amb un pressupost de 4,4 milions d’euros, es pacificaran carrers com Consell de Cent, Girona i Rocafort, es tancaran al trànsit trams dels laterals de Gran Via i Diagonal, i s’ampliaran voreres com les de Via Laietana. El mètode per “avançar-se” als canvis es farà amb senyalitzacions de pintura a terra.

Et pot interessar  Llibres i roses omplen de nou la Rambla de Barcelona per Sant Jordi: "És una tradició i s'hauria de fer sempre"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut