Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Acusen l’exalcalde de Roda de Ter de comportaments masclistes durant la festa major

|

- Publicitat -

L’Associació Diables Pont Vell de Roda de Ter (Osona), entitat organitzadora de les Barraques de la festa major, ha denunciat en un comunicat “comportaments masclistes” per part de l’exalcalde del municipi i actual regidor a l’oposició (Independents per Roda), Albert Serra.

Asseguren que durant la nit dels concerts “diverses dones van patir un tracte ofensiu i degradant per part d’aquesta persona” i titllen el seu comportament de “menyspreable i indigne”. En un comunicat, Serra ha anunciat que presenta la seva renúncia com a regidor i que ha estat “víctima” d’una campanya de “calúmnies i difamacions” que posen en “escac” la seva dignitat i honorabilitat.

Publicitat

El comunicat fet públic per Diables del Pont Vell acusa Albert Serra d’haver tingut un comportament “menyspreable” i “indigne” durant els concerts de la festa major. L’associació defensa l’exposició pública dels fets perquè “davant de comportaments masclistes, el silenci ens fa còmplices”. Des de Diables fan una condemna “ferma” d’aquest tipus de comportaments, “sense tenir en compte l’origen, el cognom o el càrrec”.

Volen “passar pàgina”

Per la seva banda, Independents pel Progrés, partit d’Albert Serra a l’oposició, defensa que els fets són “totalment reprovables”. La regidora Yolanda Tristancho, fins ara número 2, ha explicat a l’ACN que el grup li va demanar a Serra la dimissió com a cap de llista, però també com a regidor i com a membre del grup. La decisió ha arribat aquest dimecres al matí. Tristancho ha afirmat que ara volen “passar pàgina” de l’episodi.

La regidora ha defensat i ha agraït la feina que va fer Albert Serra en la seva etapa d’alcalde entre els anys 2015 i 2020 i li ha desitjat “molta sort”. Igualment, ha avançat que es postula com a cap de llista d’Independents pel Progrés de Roda de Ter i dedicarà els mesos vinents a preparar la candidatura. Independents pel Progrés va ser el partit més votat al municipi en les últimes eleccions amb el 39,5% dels vots, per davant d’ERC i Junts.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut