Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

A prop el consens entre sindicats i Cambray: La CUP, mediadora, revela que es reuniran abans del 29 de març

|

- Publicitat -

El conseller d’Educació, Josep González-Cambray, s’ha compromès a reunir-se amb el comitè de vaga dels docents que es manifesten abans del 29 de març, segons ha assegurat la CUP. En declaracions a l’ACN, el diputat cupaire Carles Riera ha explicat que s’han reunit aquest matí amb el conseller al Departament davant la situació “d’enrocament” i “bloqueig” que denuncien que hi ha al Govern. Just aquest dijous la CUP es va oferir com a mediadora. Riera ha celebrat el compromís “ferm i efectiu” de Cambray per reunir-se amb el comitè de vaga i ha explicat que s’ha acordat que l’ordre del dia de la trobada es basarà en la carta sindical que recull el marc negociador consensuat pel comitè.

En declaracions a l’ACN Riera ha explicat que s’han trobat amb el conseller Cambray al Departament aquest mateix divendres al matí. Aquesta reunió arriba després de tres dies de vaga dels docents, i just l’endemà que la CUP s’oferís, a través d’una carta, per “mediar” entre el conseller i la comunitat educativa.

Publicitat

El diputat cupaire ha instat Cambray a convocar la trobada amb el comitè de vaga “el més aviat possible” perquè es “desencalli” la negociació. Segons Riera, la vaga ha estat “un èxit” i ha significat “un acte de força que crea les condicions indefugibles perquè el Govern hagi de negociar i atendre les demandes” del sector educatiu.

En aquest sentit, ha celebrat que Cambray s’avingui a parlar amb el comitè en base a “una agenda molt concreta”, que és precisament la que recull la carta sindical consensuada pels mateixos docents.

En relació al seu oferiment per mediar en el conflicte, Riera ha explicat que la CUP “ha facilitat una interlocució per desbloquejar el diàleg” davant la situació “d’enrocament i bloqueig” que creu que ha creat Cambray. Ara, ha explicat, es posen “a disposició” dels dos actors implicats per “col·laborar i contribuir en el que calgui”.

Crítiques del PSC

Després que la portaveu del grup parlamentari del PSC, Alícia Romero, hagi critica que la CUP no pot ser un agent mediador perquè és un grup “amb interessos partidistes”, Riera ha insistit que simplement volen que els treballadors “gaudeixin de plens drets”. “Tots els esforços i contribucions que facilitin el diàleg i la negociació han de ser ben rebuts, ho fem nosaltres o altres actors”, ha argumentat.

Riera també ha assegurat que “girar-se d’esquena” a l’èxit de les mobilitzacions dels docents és “irresponsable” i que els cupaires el que han fet ha estat “posar-se de car perquè els actors arribin a acords positius”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut