Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

A la nova delegada del Gobierno a Catalunya “li agradaria” que els presos polítics estiguessin en llibertat

La nova delegada del Gobierno a Catalunya mesura molt bé les seves paraules, potser massa en aquest excessiu intent d’acontentar totes les parts. Si en l’entrevista a El País que […]

Joan Solé
Joan Solé 27/07/2018

La nova delegada del Gobierno a Catalunya mesura molt bé les seves paraules, potser massa en aquest excessiu intent d’acontentar totes les parts. Si en l’entrevista a El País que va servir de presentació en societat va dubtar sobre la desproporcionalitat de les càrregues policials durant l’1 d’octubre, “no sé si les càrregues van ser excessives, perquè em falten dades”, avui s’ha mullat sobre la situació dels presos polítics assegurant que “li agradaria” que estiguessin en llibertat per “comprensió humana”:”A mi m’agradaria perquè em sembla que han estat molt de temps a la presó, però això és una determinació del jutge, el jutge tindrà les seves raons, no puc opinar sobre això, però fa molt de temps que hi són, és una qüestió des del punt de vista afectiu familiar”.

Teresa Cunillera, que ha avançat a la cadena Ser que la reunió bilateral entre el Gobierno i el Govern de l’1 d’agost hi ha sobre la taula la situació dels drets i llibertats dels presos polítics i el dret a decidir, també ha opinat sobre la teoria de l’ocupació de l’espai públic per part del republicanisme. Segons la delegada, l’ocupació “no és respectuós amb aquell que pensa diferent perquè allunya d’aquest espai públic aquell que no pensa de la mateixa manera que els independentistes”.