Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

A la llum més àudios de Casals on queda reflectida l’amenaça a Sáenz de Santamaría i la intercessió de Rajoy davant del CNI

El president de ‘La Razón’ amenaça a Sáenz de Santamaría que Ferreras faria una sèrie de reportatges “on no sortiria ben parat ni el CNI ni els d’allà presents”

Redacció 05/08/2022
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i a vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, escoltant la intervenció del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, durant la moció de censura. Imatge del 31 de maig del 2018. (HORITZONTAL)

Aquest dijous, Crónica Libre, va treure a la llum diversos àudios on el president de La Razón, Mauricio Casals, enviava greus missatges a l’exdirector del CNI, a qui es referien a ell com a “Miau Miau” o “El gat” i li detallava que la seva afició era “matar gats”.

Així i tot, això només era el començament. El mateix digital n’ha destapat la segona part, on Mauricio Casals també n’és el protagonista. Casals va continuar explicant en aquesta trobada al Palace els seus col·legues Villarejo i de la Joya el dinar que va convocar el mateix president de ‘La Razón’ amb la vicepresidenta del Govern i un sopar amb el ministre Jorge Fernández Díaz. Va esprémer tant suc del dinar que fins que va aconseguir que el president d’aquell moment, Mariano Rajoy, parlés bé d’ell davant el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI). De fet, en un dels àudios, Casals manifesta: “Rajoy té la sensació que Interior és una casa puta. I que l’única manera de redreçar-ho és amb un militar”.

Com s’evidencia en els àudios publicats per Crónica Global, Casals va dominar en tot moment la conversa de la trobada i és que de fet, quan la resta va voler deixar “els temes espinosos”, Casals va amenaçar que Ferreras faria una sèrie de reportatges en què no sortiria ben parat ni el CNI ni els allà presents. “Per exemple, traurien l’assumpte del segrest de periodistes, en farien un altre sobre Corina i fins i tot entrevistarien Villarejo, cosa que sí que va passar”, explica el digital.r