Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Múrcia, al rescat d’Espanya: així vol solucionar el president de la regió “els problemes a Catalunya”

El president de Múrcia, Fernando López Miras, ha assenyalat aquest dimarts després de reunir a la Moncloa amb el president del Govern, Pedro Sánchez, que li ha transmès la seva […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 18/09/2018
Fernando López Miras i Pedro Sánchez

El president de Múrcia, Fernando López Miras, ha assenyalat aquest dimarts després de reunir a la Moncloa amb el president del Govern, Pedro Sánchez, que li ha transmès la seva preocupació per la situació a Catalunya i que s’ha “ofert” al president del Gobierno “per fer passos en comú amb l’objectiu de resoldre els problemes de Catalunya”.

Ha posat d’exemple que Múrcia estaria disposada a cedir competències a l’Estat en educació. Així creu que si el sistema no és capaç de controlar els continguts educatius, que ho faci l’Estat perquè “l’educació sigui igual per a tots els espanyols”.

Una rebequeria amb origen al “café para todos”

En realitat, el president de Múrcia estava enfadat per les insipients reunions que ha fet Pedro Sánchez i el seu govern amb Catalunya. D’aquesta manera, ha mostrat el seu desacord que es realitzin reunions bilaterals entre l’estat i la Generalitat, per la qual cosa li ha proposat una “conferència de presidents autonòmics” en què tothom pugui “opinar”.