Divendres, 6 de Desembre de 2019 - Edició 498
La República

[Vídeo] Crítiques a un agent de la Urbana de Barcelona per la frase que pronuncia abans de la batuda als manters

Gran mobilització policial avui als carrers de Barcelona per intentar frenar la venda ambulant

Gerard Sesé
Gerard Sesé 29/07/2019

Barcelona ha començat aquest dilluns el desplegament d’un dispositiu policial d’un centenar d’agents dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i la Policia Portuària per evitar que els manters desenvolupin la seva activitat. En una atenció als mitjans, el tinent a l’alcaldia de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha detallat que es tracta d’una mesura “permanent” que es modularà i variarà en funció dels resultats que s’obtinguin.

Aquest dispositiu, que té per objectiu “eradicar” el top manta, segons ha dit Batlle, s’organitzarà en dos torns de matí i tarda i s’estendrà de dos quarts de deu del matí a les deu del vespre. Els principals punts coberts seran el Passeig de Gràcia, les Rambles, la Plaça Catalunya i el Front Marítim.

“Van a flipar”

Un dels agents de la Urbana ha gravat des del seu cotxe la batuda que s’ha fet a plaça Catalunya. A les imatges es pot veure com un bon grapat de cotxes policials es desplacen ràpidament pel carrer Pelai fins a arribar a la cèntrica plaça. Mentre ell mateix grava, deixa anar un “van a flipar” en referència als manters en veure tanta policia. El vídeo acaba amb un “toma la foto” a un manters que comencen a recollir en veure l’allau de policies. Una frase que ha estat molt criticada i que ha penjat un militant de la CUP a Barcelona:

Relacionats