Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Valls: d’expulsar gitanos a França a buscar el seu vot a Barcelona

L’alcaldable republicà francès però monàrquic espanyol, Manuel Valls, que serà el cap de llista del partit ultradretà Ciudadanos per Barcelona, ha fet avui una visita a la Federación de Asociaciones […]

Gerard Sesé 04/02/2019
Manuel Valls visitant la Federación de Asociaciones Gitanas de Cataluña

L’alcaldable republicà francès però monàrquic espanyol, Manuel Valls, que serà el cap de llista del partit ultradretà Ciudadanos per Barcelona, ha fet avui una visita a la Federación de Asociaciones Gitanas de Catalunya.

El mateix Valls ha publicat a les xarxes socials la reunió i ha explicat que els gitanos li han demanat “menys simbolismes i més efectivitat de l’Ajuntament de Barcelona i més diàleg amb les institucions”.

Tota una imatge de campanya i de màrqueting per a seduir els ciutadans d’ètnia gitana que pocs fruits tindrà. Valls deu pensar que els gitanos no tenen memòria: quan ell era el ministre de l’Interior francès va dur a terme una dura campanya contra els gitanos. Valls afirmava que l’única solució era expulsar-los de França i va associar la minoria ètnica amb la mendicitat i la delinqüència.

Valls va afirmar que “aquestes poblacions tenen maneres de viure que són extremadament diferents de les dels francesos” i amb ironia va assegurar que “els gitanos tenen vocació de tornar a Romania o Bulgària” i que les autoritats d’aquests dos països “havien de fer més esforços per a la seva integració”.

Encara més paradoxal és tot plegat si s’explica el context d’aquelles declaracions. Valls buscava vot entre l’electorat de dretes a sis mesos vista de les eleccions municipals i les europees de la primavera del 2014.