Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Valls: d’expulsar gitanos a França a buscar el seu vot a Barcelona

L'alcaldable va arribar a associar la minoria ètnica amb la mendicitat i la delinqüència

|

- Publicitat -

L’alcaldable republicà francès però monàrquic espanyol, Manuel Valls, que serà el cap de llista del partit ultradretà Ciudadanos per Barcelona, ha fet avui una visita a la Federación de Asociaciones Gitanas de Catalunya.

El mateix Valls ha publicat a les xarxes socials la reunió i ha explicat que els gitanos li han demanat “menys simbolismes i més efectivitat de l’Ajuntament de Barcelona i més diàleg amb les institucions”.

Publicitat

Tota una imatge de campanya i de màrqueting per a seduir els ciutadans d’ètnia gitana que pocs fruits tindrà. Valls deu pensar que els gitanos no tenen memòria: quan ell era el ministre de l’Interior francès va dur a terme una dura campanya contra els gitanos. Valls afirmava que l’única solució era expulsar-los de França i va associar la minoria ètnica amb la mendicitat i la delinqüència.

Valls va afirmar que “aquestes poblacions tenen maneres de viure que són extremadament diferents de les dels francesos” i amb ironia va assegurar que “els gitanos tenen vocació de tornar a Romania o Bulgària” i que les autoritats d’aquests dos països “havien de fer més esforços per a la seva integració”.

Encara més paradoxal és tot plegat si s’explica el context d’aquelles declaracions. Valls buscava vot entre l’electorat de dretes a sis mesos vista de les eleccions municipals i les europees de la primavera del 2014.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut