Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Un error del propi Ajuntament de Barcelona obligarà a autoritzar gairebé 900 pisos turístics a la ciutat

El consistori, obligat per la justícia, ha concedit llicència a 615 apartaments turístics, i encara ha d'autoritzar-la per a 271 més

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Barcelona, que des del mes de juny lidera el socialista Jaume Collboni, ha comès un error garrafal que obliga el consistori a autoritzar un total de 886 pisos turístics nous a la ciutat, segons ha avançat el periodista Toni Muñoz a ‘La Vanguardia‘.

Durant el mandat d’Ada Colau, es va aprovar el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT) que regulava els allotjaments turístics, però el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va declarar-lo nul el 2019, al·legant que hi havia nombrosos errors en la redacció del pla, així com que mancava un informe econòmic sobre l’impacte de les mesures. Tot i que l’Ajuntament ho va recórrer, va perdre el cas, i dos anys després es va acabar aprovant un nou pla.

Publicitat

El problema està en el fet que, durant aquests anys en què no hi havia un pla urbanístic que regulés els pisos turístics, la justícia ha obligat l’Ajuntament a autoritzar la concessió d’una llicència turística a tots els que ho han sol·licitat, segons exposa RAC1. S’ha donat llum verda a un total de 615 apartaments turístics, però encara hi ha 271 sol·licituds pendents, elevant la xifra fins a 886 llicències.

Et pot interessar  Barcelona es prepara per acollir durant una setmana el debat mundial sobre el futur i la preservació dels oceans
Publicitat

Opinió

Minut a Minut