Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Suspenen el desnonament del primer veí de la Casa Orsola que va anar a judici

El desnonament, que estava previst pel 19 de maig, ha quedat suspès de forma provisional fins que l'Audiència de Barcelona es posicioni

|

- Publicitat -

Primera victòria a mitges pels veïns de la Casa Orsola. El desnonament del primer veí de l’edifici que va anar a judici després que el fons Lioness Inversiones el comprés, i que estava previst pel pròxim 19 de maig, s’ha suspès provisionalment fins que l’Audiència de Barcelona es posicioni sobre aquest cas, tal com ha explicat el Sindicat de Llogateres.

El Sindicat ha anunciat la suspensió del desnonament des de la Ciutat de la Justícia, on aquest dilluns se celebrava el tercer judici a un altre veí de la finca. Els veïns de la Casa Orsola estan en peu de guerra d’ençà que Lioness va comprar l’edifici i va negar-se a renovar els contractes dels inquilins amb unes condicions que poguessin assumir. El cas del Josep, veí de la Casa Orsola des de fa 20 anys, va ser el primer a arribar a judici; el fons va denunciar-lo després que el contracte finalitzés i el Josep, a qui no volien renovar-li, decidís continuar ocupant l’habitatge.

Publicitat

Malgrat l’any de negociacions entre els veïns i el fons inversor, aquest últim està “enrocat en una posició de no voler negociar“, i “l’única negociació individual que s’ha fet vulnera la llei i el dret de lloguer social“, segons van denunciar en el judici a un altre veí de l’edifici. El desnonament, que va quedar fixar pel 19 de maig, va ser recorregut a l’Audiència de Barcelona, que haurà de posicionar-se. Fins aleshores, però, el llançament del Josep està suspès.

La portaveu els veïns de la Casa Orsola, Elisenda Paños, ha manifestat que aquest és un cas “paradigmàtic” d’una compra d’edifici per part d’un fons d’inversió que el vol “buidar tot” per fer-hi “lloguer de luxe i de temporada”. Aquest fet, sumat a la mobilització dels veïns, s’ha convertit, a ulls de Paños, en la “punta de llança” per denunciar el que està passant a Barcelona: “El llogater tradicional, arrelat a la ciutat, desapareix. És una destrucció de la vida del barri, de dins dels edificis, que passen d’un microclima molt familiar a la successió de gent que entra i surt sense cap connexió ni caliu de veïnat”.

Et pot interessar  Eixample Respira porta al Síndic i al Tribunal de Comptes europeu la "inacció" de l'ajuntament contra la contaminació

La portaveu del Sindicat de Llogateres, Carme Arcarazo, s’ha expressat en la mateixa línia que Paños, denunciant la “vergonya” que suposa el fet que siguin els veïns els que hagin d’anar a judici, i no pas els fons d’inversió que els fan fora de casa seva per “fer pisos de temporada per a nòmades digitals i turistes”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut