Divendres, 3 d'Abril de 2020 - Edició 617
La República

S’esgota l’estoc de mascaretes a les farmàcies de Barcelona

“Ja no hi ha mascaretes enlloc”

Avatar
Agències 25/02/2020
Una de les poques mascaretes que queden a la farmàcia Noguera de Girona després que la majoria d'elles s'hagin venut a causa del coronavirus. Imatge del 24 de febrer del 2020 (Horitzontal)

La responsable del Centre d’Informació del Medicament de Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, ​​Maria Perelló, ha explicat que l’estoc de màscares s’ha esgotat a les farmàcies de Barcelona i ha demanat que es facin servir aquests productes “de manera lògica”.

En declaracions a Europa Press, Perelló ha assenyalat que s’han de realitzar mesures genèriques de prevenció com rentar-se les mans freqüentment, i ha recordat que l’ús de mascaretes a persones sanes només cal per als que estiguin a la cura de persones infectades o sospitoses d’estar-ho.

Ha comentat que si es produeixen nous casos de coronavirus “caldrà cenyir-se a les recomanacions dels experts i evitar l’alarma social”.

La farmacèutica de la capital catalana Amelia García-Miranda ha confirmat que “ja no hi ha mascaretes enlloc” i que els distribuïdors no saben quan podran reposar-les.

Segons aquesta farmacèutica, des que es van conèixer els últims casos de coronavirus a Itàlia són moltes les persones que intenten aconseguir algun exemplar.

Relacionats