Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Segueix el serial per governar de la Diputació de Barcelona a dos dies del ple d’investidura

|

- Publicitat -

Si el mític programa de TV3 dedicat al billar “Nadal a tres bandes” tingués la seva versió en política, podria dedicar-se a intentar explicar què pot passar a la Diputació de Barcelona perquè acabi formant una majoria per a tenir un govern.

JxCat sosté el pacte amb PSC però no tanca la porta a ERC

Publicitat

El portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, ha explicat aquest dimarts que la formació té l’obligació de tenir el “termòmetre posat” i fer una “bona lectura” política dels escenaris que es vagin obrint a la Diputació de Barcelona.

Pujol ha emmarcat l’analisi dels escenaris a la Diputació dins la normalitat de la dinàmica dels partits. També ha tornat a titllar la proposta d’ERC que JxCat presidís la Diputació de Barcelona de “màrqueting” després que els Comuns hagin descartat donar suport a un govern amb JxCat. “No hem triat l’opció de governar amb ERC perquè no hi és la possibilitat. Tant de bo hi fos”, ha apuntat. En aquest sentit, ha argumentat que si hi hagués hagut més llistes unitàries de l’independentisme ara la conformació del plenari de la diputació “hauria estat diferent”.

Els comuns veten JxCat

La presidenta del grup parlamentari de CatECP, Jéssica Albiach, ha assegurat aquest dimarts que el seu espai no contempla participar de cap aliança “amb les forces de la dreta” al govern de la Diputació de Barcelona i ha descartat donar suport a JxCat, Cs i PPC. En roda de premsa al Parlament, ha dit que la posició dels Comuns és defensar un govern d’esquerres entre ells, ERC i PSC. Amb tot, Albiach ha tancat la porta a formar un govern amb JxCat i també a donar suport a un possible executiu on hi hagi la formació de Carles Puigdemont.

Et pot interessar  Junts i ERC presenten vots particulars a l'informe del PP contra l'amnistia que s'aprovarà dilluns al Senat

El PP, disposat a tot

El líder del PPC a Badalona Xavier García Albiol ha ofert “sense cap tipus de condició” els seus dos diputats provincials al PSC per evitar que la Diputació de Barcelona depengui de Carles Puigdemont, en referència a l’acord entre socialistes i JxCat. En roda de premsa, Albiol ja defensat que és un gest de “generositat i responsabilitat” per una qüestió que considera “de país”. I en aquest context, insta Cs i comuns a fer el mateix per tal que hi hagi una majoria alternativa no independentista per investir la candidata del PSC, Núria Marín, com a presidenta de la Diputació. Albiol ha explicat que demanarà en les properes hores una reunió amb l’alcaldessa de l’Hospitalet per fer-li formalment la proposta.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut