Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Sant Cugat retira la medalla d’or de la ciutat al rei emèrit Juan Carlos I

|

- Publicitat -

El ple de Sant Cugat del Vallès ha retirat la medalla d’or de la ciutat al rei emèrit Juan Carlos I, després d’aprovar una moció a petició d’Òmnium Cultural amb els vots de Junts per Sant Cugat, ERC i CUP. El Borbó ostentava la distinció des del 3 d’agost del 1977, que li va atorgar un ajuntament que la moció titlla de “predemocràtic”. El text també afirma que la monarquia espanyola és “un règim imposat i hereu del franquisme que no està sotmès a cap control democràtic”. D’altra banda, el ple també s’ha adherit a la declaració de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí que insta el Marroc a complir els acords internacionals.

A banda s’ha acordat impulsar una mobilitat “més segura” a l’eix de vianants en el marc de la pandèmia de la covid-19. S’instal·larà més senyalització per organitzar el pas dels vianants i també es recordarà els consells bàsics de protecció davant la malaltia.

Publicitat

Finalment s’ha aprovat reforçar i ampliar la il·luminació de Nadal, tenint en compte que la campanya “tindrà una repercussió important per a la supervivència de molts negocis” atesa la crisi derivada del coronavirus.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut