Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Salut demana sanitaris voluntaris per Lleida per l’augment de casos

|

- Publicitat -

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha demanat sanitaris i treballadors socials voluntaris de tot Catalunya perquè acudeixin a Lleida amb la previsió d’un augment de casos en les pròximes setmanes a la comarca de Segrià, confinada des d’aquest dissabte.

Així ho ha explicat la gerent de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran (Lleida), Irina Farreny, en una roda de premsa, en la qual el cap de Vigilància Epidemiològica, Pere Godoy, ha indicat que si després de dues setmanes “no hi ha un canvi de disminució clar, es valorarà el confinament a casa”.

Publicitat

Per la seva banda, la Conselleria de Salut ha informat aquest dilluns, amb dades referides a diumenge, que a la província hi ha 114 nous casos, 112 a la regió sanitària de Lleida, a la qual pertany el Segrià i 2 a la de l’Alt Pirineu i Aran.

A la regió sanitària de l’Alt Pirineu, hi ha un brot a Vielha, ja controlat i a la de Lleida hi ha 14 brots, deu a empreses hortofructícoles, un en un geriàtric, un altre en una residència de persones sense llar, un en un bloc d’habitatges i un altre en un Agrupament Escolta de Tàrrega, on s’ha detectat un cas.

Segons la gerent hi ha 57 persones hospitalitzades, 18 d’elles en clíniques privades i del total de malalts ingressats hi ha 8 a l’UCI.

Farreny ha explicat que aquest diumenge va començar a funcionar l’àrea sanitària mòbil instal·lada al costat de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i que aquest dimarts s’incorporen a la regió sanitària de Lleida professionals voluntaris de la de l’Alt Pirineu i Aran.

La gerent de les dues regions sanitàries ha dit que cal intentar evitar la tancada en els domicilis, ha apel·lat a la responsabilitat individual amb l’objectiu de reduir contactes i aglomeracions i ha defensat la col·laboració de persones influents en la recomanació de les mesures preventives com la distància, la mascareta i el rentatge freqüent de mans.

Et pot interessar  Catorze organitzacions i entitats lleidatanes signen un manifest per una cultura crítica i en català per Sant Jordi

“Cal sortir el mínim possible i reduir interaccions entre persones i mobilitat”, ha assenyalat Farreny, que ha avançat que aquest dilluns comencen els cribratges a la residència on s’han trobat alguns casos.

Per la seva banda, Godoy ha assenyalat que la incidència de casos al Segrià és 20 vegades més alta que a tot Catalunya i ha insistit en la necessitat de baixar els contactes socials.

“Els casos aniran en augment, haurem de ser persistents i pacients”, ha afirmat Godoy, que també ha reclamat mantenir les distàncies en les empreses.

Per la seva banda, la directora territorial del Departament d’Interior a Lleida, Montserrat Messeguer, ha explicat que un centenar d’agents dels Mossos d’Esquadra estan repartits en 25 punts de Segrià, 65 de comissaries d’altres zones, que hi ha algunes vies estan tancades amb cons, que en algun cas algun conductor ha mogut per passar i que a Almacelles, i altres punts hi ha la Guàrdia Civil.

Messeguer ha explicat que seguint la demanda d’alcaldes al Baix Segre, que han demanat més presència policial a les seves pobles, a partir de la tarda d’aquest dilluns hi haurà patrulles en alguns municipis envers propietaris de bars i restaurants per recordar que cal complir les mesures de seguretat i que, quan s’hagi fet en els pobles, es farà a Lleida ciutat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut