Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

S’allarga l’agonia per formar la Diputació de Barcelona, que ajorna el ple d’investidura

|

- Publicitat -

Un recurs a Sant Pol de Mar ha endarrerit el ple de constitució de la Diputació de Barcelona, ​​que es preveia per a principis de la setmana que ve, han explicat fonts de la corporació a Europa Press.

El recurs l’ha presentat a títol personal l’independent que era el número dos de la llista del PSC (que no és regidor, ja que els socialistes només han aconseguit un representant) contra la fórmula de prometre el càrrec d’altres regidors, segons fonts coneixedores.

Publicitat

Aquest recurs deixa a la Diputació a l’espera de la seva resolució: preveuen que es resolgui a principis de la setmana que ve, després del que la Junta Electoral de Zona ha de proclamar els candidats, i s’haurà de convocar el ple en un termini de cinc dies.

En el ple de constitució de Sant Pol, que va investir alcalde el republicà Albert Zanca, està format per quatre regidors de JxCat; 4 d’ERC; tres de la CUP; un Junts per Sant Pol, i un altre del PSC, i tots van prometre per imperatiu legal i amb fórmules diverses excepte el del PSC, que es va limitar a prometre el càrrec.

A la Diputació, PSC-CP i ERC-AM van empatar en nombre de diputats: tots dos van obtenir 16, i els va seguir JxCat amb set, en comú Guanyem (ECG), amb cinc; Cs, amb quatre; el PP, amb dos, i Tot per Terrassa, (TxT) amb un.

Et pot interessar  Aragonès alerta que sense un sistema singular "s'està tocant sostre" en la protecció social
Publicitat

Opinió

Minut a Minut