Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

S’allarga l’agonia per formar la Diputació de Barcelona, que ajorna el ple d’investidura

El número 2 del PSC a Sant Pol de Mar, que no ha obtingut representació, ha impugnat la manera que han jurat el càrrec els polítics independentistes

Agències 28/06/2019
Ple de la Diputació de Barcelona

Un recurs a Sant Pol de Mar ha endarrerit el ple de constitució de la Diputació de Barcelona, ​​que es preveia per a principis de la setmana que ve, han explicat fonts de la corporació a Europa Press.

El recurs l’ha presentat a títol personal l’independent que era el número dos de la llista del PSC (que no és regidor, ja que els socialistes només han aconseguit un representant) contra la fórmula de prometre el càrrec d’altres regidors, segons fonts coneixedores.

Aquest recurs deixa a la Diputació a l’espera de la seva resolució: preveuen que es resolgui a principis de la setmana que ve, després del que la Junta Electoral de Zona ha de proclamar els candidats, i s’haurà de convocar el ple en un termini de cinc dies.

En el ple de constitució de Sant Pol, que va investir alcalde el republicà Albert Zanca, està format per quatre regidors de JxCat; 4 d’ERC; tres de la CUP; un Junts per Sant Pol, i un altre del PSC, i tots van prometre per imperatiu legal i amb fórmules diverses excepte el del PSC, que es va limitar a prometre el càrrec.

A la Diputació, PSC-CP i ERC-AM van empatar en nombre de diputats: tots dos van obtenir 16, i els va seguir JxCat amb set, en comú Guanyem (ECG), amb cinc; Cs, amb quatre; el PP, amb dos, i Tot per Terrassa, (TxT) amb un.