Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Protecció civil demana un confinament als veïns per l’explosió de la Petroquímica de Tarragona

Es demana als ciutadans de Vila-seca i La Canonja i els barris de Bonavista i Univ. Laboral de Tarragona que es tanquin a casa

Redacció 14/01/2020

Una exposició en una empresa química del polígon sud de Tarragona s’ha sentit en diversos municipis cap a tres quarts de set de la tarda d’aquests dimarts. L’explosió ha causat flames de grans dimensions. De moment, se’n desconeixen les causes i l’afectació. Els Bombers hi han enviat vuit dotacions, que donen suport als bombers del polígon. Protecció Civil ha activat el pla d’emergències per risc químic, Plaseqcat, en fase d’alerta, i ha recomanat a la ciutadania de set municipis propers que es confini preventivament fins a saber l’abast de l’accident. Concretament, ha demanat als veïns de Vila-seca , La Canonja i els barris de Bonavista i Univ. Laboral de Tarragona estar-se dins d’un edifici amb les portes i les finestres tancades.

El SEM ha informat que, de moment, no li consten ferits, però ha activat el protocol d’incident de múltiples víctimes i diverses unitats dels serveis especialitzats.

Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra han enviat totes les dotacions disponibles i recomanen no acostar-se a la zona.

El vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, s’està desplaçant a Tarragona després de l’explosió registrada a la planta petroquímica de la Canonja, han informat fonts de l’Executiu català.